Klasik Müzik Dinleyen Tavuklarımız

19-12-2022 15:43
Klasik Müzik Dinleyen Tavuklarımız

Ymrt Farm’da tavuklarımız klasik müzik dinliyor. Evet, yanlış duymadınız! Kümes hayvanlarına klasik müzik dinletmenin, onların refahını ve performansını iyileştirebileceği kanıtlanmıştı. Çeşitli seslerin tanıtılmasının, tavukların makineler veya otomatik olarak çalışan fanlar gibi beklenmedik dış sesleri daha iyitolere ettikleri de ayrı bir gerçek. Böylece tavuklarımız mutluluk ve refah içinde yaşamlarını sürdürüyorlar.

Klasik Müziğin Tavuklara Faydaları Nelerdir?

Klasik müzik dinlemek, tavuklara birçok açıdan yarar sağlıyor. Bunlar:

  • Kaygıyı azaltır.
  • Tavukların ani ve olumsuz seslere karşı alışmalarını sağlar.
  • Tavuklarda agresifliği ve gagalamayı azaltır.
  • Doğal Yumurta üretimini artırır.
  • Yumurtlayan tavuğun ömrünü uzatır.

Tavuklara klasik müzik dinleterek, onlar için uyumlu bir atmosfer yaratıyoruz ve olumsuz seslerden rahatsız olmalarını önlüyoruz. Olumsuz sesler, örneğin fanlar gibi kümeslerdeki ekipmanın sesini, kötü hava koşullarından kaynaklanan sesleri ve uçak sesi gibi detayları içerir. Yapmaya çalıştığımız şey, tavukların dikkatini dağıtmak, onları sakinleştirmek, kaygı ve saldırganlığı azaltmak.

Tavuk Çiftliğimizde Tercih Ettiğimiz Müzik

24 saat canlı müzik eşliğinde tavuklarımız, Ymrt Farm’da mutluluk içinde yaşıyor. Bazen Beethoven bazen de Mozart dinliyorlar ama gerçek şu ki çok sofistike detaylardan hoşlanıyorlar ve klasik müzik dinlemek onların gerçekten hoşuna gidiyor.

Bu, tavukların duyularını harekete geçirerek üretkenliklerini artırmayı amaçlayan önemli bir uygulama. Mutlu tavuklarkonseptini klasik müzikle taçlandırarak, onların refah seviyesini yükseltiyoruz. Üstelik, klasik müzik dinleyen tavuklar, kendilerini daha rahat hissettikleri için kaliteli doğal yumurtalar üretiyorlar. Tavuklarımızın yumurtaları kimyasal içermiyor.

Gittikçe daha fazla tüketici, yalnızca menşei ve üretim zincirine değil, aynı zamanda karbon ayak izlerine de daha fazla dikkat ederek satın alma alışkanlıklarını değiştiriyor. Bunun farkında olan Ymrt Farm; tavuklar için en iyi doğal ortamı yaratıyor.

Neden Tavuklara Klasik Müzik Dinletiyoruz?

Tavuklar neden klasik müzik dinler? Kümes hayvancılığı sektörünün üretkenliğini artırmak söz konusu olduğunda, uyaranlarla programlanan müziği kullanmak stratejilerden biridir. Ve bilimsel arka plan ve uluslararası referanslar, müziğin canlıların ruh halini ve duygusal durumunu ve hayvanların performansını iyileştirmek için terapötik bir araç olduğunu göstermiştir.

Tavuklar, sıcaklığa, havalandırmaya, neme, hava durumuna, ışığa ve gürültüye aşırı duyarlıdır. Bununla birlikte, klasik müzik, ölüm faktörlerine ve kuşların hastalığına karşı gerçek bir çözüm olarak bulunmuştur. Stresi azaltarak, ağırlık seviyelerini, deri kalitesini ve besiyi iyileştirerek bu hayvanların bütünsel refahı için önemli bir faktör olduğundan, kuşlarımız klasik müziğin tadını çıkarıyor.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.